شیر شتر
19 اسفند 1401
ارسال شده توسط Mostafa2041
386 بازدید
نه شیر شتر، نه دیدار عرب
نمی دانم این ضرب المثل را شنیده ایید یا نه؟ نه شیر شتر، نه دیدار عرب. وقتی ازین ضرب المثل استفاده می کنند که در معامله کردن با کسی هیچگونه سود دو طرفه ای وجود نداشته باشد. ضرب المثل های دیگری هم درباره شتر وجود دارد مثلا ((شتر دیدی،ندیدی)) یا ((شتر در خواب بیند پنبه دانه)). کلا انگار شتر همیشه با یک مفهوم منفی همراه ست. خودم در زندگی زیاد شتر ندیدم فقط در دوران طرحم در سیستان و بلوچستان زیبا، چندبار شتر از نزدیک دیدم اما خیلی درباره شترها شایعات مختلفی شنیدم مثلا شنیدم ادرار شتر برای بیماری های پوستی خوب هست یا خوردن شیر گرم وتازه دوشیده شتر برای آسم مناسبه
این موضوعات همیشه پس ذهنم بود، کنجکاویم رو قلقلک می داد تا اینکه یک مقاله درباره شیر شتر خواندم و تصمیم گرفتم درباره اش تحقیق کنم، یکی از استان هایی که پرورش شتر در اون رایج هست، استان گلستان زیباست. سراغ یکی از دوستان ترکمنم رفتم و از اون ها خواستم تا راهنماییم کنند تا ببینم به صورت محلی چه استفاده هایی از شیر شتر می شود. با چندتا از پرورش دهنده های شتر صحبت کردم و بعدش رفتم سراغ خواندن مقالات علمی تا ببینم از دید علمی ادعاهای این افراد ثابت می شود یا رد می شود؟
به خودت شیر شتر تزریق کن
در مقالات خاصیت های جالبی از شیر شتر بررسی شده بود، خاصیت ضد دیابتی شیر شتر اولین خاصیتی بود که با اون مواجه شدم، ظاهرا در شیر شتر، شیر انسان و شیر بز انسولین وجود دارد. وقتی شیر بز یا شیر انسان وارد دستگاه گوارش می شود در اثر اسید معده از بین می رود، اما انسولین موجود در شیر شتر با اسید معده دچار واکنش نمی شود و با جذب شدن در خون باعث پایین آمدن قند خون می شود. شیر شتر 150 U/ml انسولین دارد که میزان بالا و قابل توجه ی از انسولین می باشد درنتیجه شیر شتر می تواند در دیابت نوع یک و نوع دو، مورد استفاده قرار بگیرد.
از ویژگی های جالب شیر شتر، قدرت زیادش در کنترل آنزیم های کبدی و کنترل چربی خون است. کبدهایی که به علت کبدچرب یا مصرف الکل دچار آسیب شده باشند می تواند با استفاده از مصرف روزانه شیر شتر به مدت یک ماه، بهبود قابل توجه ای در شرایط بدنی خودشان ایجاد کنند و مقدار آنزیم های کبدی را به بازه ی نرمال برگردانند.
در مطالعات حیوانی اثر ضد سرطانی شیر شتر اثبات شده است. شیر شتر با خاصیت انتی اکسیدانی بالایی که دارد باعث خنثی کردن مواد سرطانزا می شود، هم چنین خاصیت کشندگی برای سلولهای سرطانی دارد. این موضع باعث می شود در درمان مسمومیت ها، در افراد سیگاری و افرادی که در معادن کار می کنند یک نوشیدنی مناسب ضد مسمومیت و ضد سرطانی باشد.
چه میزان از شیرشتر مصرف بشود؟
از کارهای جالب تحقیقاتی که بر روی شیر شتر انجام شده، مقایسه شیر شتر حرارت ندیده و خام با شیر حرارت دیده است. ظاهرا در اثر حرارت دیدن، خاصیت درمانی شیر شتر کاهش می یابد ولی به علت احتمال انتقال تب مالت باید از دوغ شتر یا شیرجوشیده شتر استفاده کنید. دوغ شتر در واقع همان شیر شتر هست که یک ماده خاصی به آن اضافه می کنند و شیر طعم دوغ را پیدا می کند، نه اینکه مانند شیر گاو ابتدا تبدیل به ماست بشود وسپس از آن دوغ تهیه بشود. میزان مصرف روزانه شیر شتر برای درمان بیماری هایی مانند دیابت و کبدچرب به مقدار 250 سی سی تا 500 سی سی به صورت روزانه ست.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ،بسیار از حواشیه شیر شتر شنیده بودیم که اگه بجوشه دیگه خاصیت اصلی رو نداره.
ظاهرا اشتباه نشنیده بودین
عالی بود
ممنونم
خیلی عالی وکاربردی بود ممنون آقای دکتر