طب ایرانی چیست(علم یا شبه علم)
ادعایی که با شیوه علمی اثبات بشود، در حیطه علم قرار می گیرد. وقتی یک ادعا به آزمایش گذاشته شود و با کارآزمایی بالینی به اثبات برسد به عنوان یک مطلب علمی مورد قبول قرار می گیرد.
از پزشکی من تا تخصص طب ایرانی
وقتی سه سال از شروع پزشکی بگذره، دانشجوها وارد بیمارستان می شوند. اون همه مطالبی که تئوری خوندن، حالا وقتشه به صورت عملی و بالینی ببینن. به این مرحله میگن فیزیوپات. با ذوق و شوق وارد پزشکی میشی، میخوای جون آدما رو نجات بدی ولی وقتی می بینی هنوز برای خیلی از بیماری ها نمیشه کاری کرد یا علت خیلی از بیماری ها شناخته شده نست و درمان ها در حد تسکینه یه خرده تو ذوقت میخوره،حتی ممکنه افسرده بشی.
تو این حالت خیلی ها راهی که اومدن رو مجبورن ادامه بدن، ولی برای بعضی ها سوال ایجاد میشه،آیا راه دیگه ای هست؟ آیا تو دنیا راه حلی هست که هنوز نمی دونیم؟ این راه حل رو باید به چه طریقی پیدا کنیم؟اگر به دنبال یافته های جدید بریم زودتر به جواب می رسیم یا باید در درمانهای قدیمی به دنبال جواب باشیم؟
به نظر میاد ترکیبی از علوم جدید و قدیم،مارو سریعتر به جواب برسونه،اما یک سوال:آیا به تموم یافته های قدیمی می شود اعتماد کرد؟ جواب این سوال خیر ست. چون با توجه به علوم روز،بعضی از ادعاها رد می شود.مثلا آناتومی کتاب قانون بوعلی سینا امروزه کاملا رد می شود
و سوال دیگر،آیا تموم یافته های قدیمی را هم باید دور ریخت؟جواب این سوال هم خیرست. بلکه باید بعضی ادعاها که دید جدیدی در درمان هست ولی هنوز اثبات نشده،با شیوه علمی به آزمایش و بررسی گذاشته بشود.
طب ایرانی همون بلغم و صفرا و … ست؟
طب سنتی همون طبی هست که معتقده در بدن بلغم و صفرا و …هست که با زیاد و کم شدنش ایجاد بیماری میشه و بر اساس این فرضیه، درمانهای خودش رو برای کم کردن صفرا و بلغم در بدن و به تعادل رسوندن بدن، انجام میده.اما طب ایرانی یک رشته دانشگاهی هست که فرضیه های موجود در کتاب های قدیمی رو به آزمایش میذاره و تیکه های مورد استفاده این متون قدیمی رو به علم جدید اضافه میکنه. طب ایرانی خلاف طب سنتی به وجود اخلاط معتقد نیست چون پزشکانی در این رشته تحصیل می کنند که بعد از هفت سال خواندن پزشکی عمومی وارد این رشته تخصصی شده اند.طب ایرانی مزاج رو یک سری تقسیم بندی کلینیکی میدونه،در واقع تقسیم بندی هایی که بر اساس علائم ظاهری و بالینی بیماران هست،و دلیل ایجاد بیماری رو مجموعه ای از عوامل بیماری زا و اختلال آبشارهای متابولیسمی میدونه.
طب ایرانی آری، طب سنتی نه
در تحقیقات دکتر مجاهدی در سال 1389،ابزار تشخیص مزاج بر اساس علائم بالینی ساخته شد و با استفاده ازین ابزار افراد به گروه های مزاجی تقسیم بندی می شوند،همچنین تو تحقیقات دکتر سلمان نژاد در سال 2017، مشخص شد افرادی که در تقسیم بندی مزاجی،جز دسته گرم مزاج قرار می گیرند بر اساس پرسشنامه شادی،زندگی شادتری رو تجربه می کنند.
طب ایرانی تموم گزاره های تجربی و فرضیه های موجود در طب سنتی را در حیطه روش علمی مورد بررسی قرار می دهد و عوارض داروها و اثرگذاری درمانهای طب سنتی را با روش های جدید مقایس می کند و در صورتی که به اندازه ی شیوهای جدید کارایی داشته باشد یا عوارض کمتری داشته باشد برای درمان بیماران مورد استفاده قرار می گیرد.اما طب سنتی با تکیه بر متون و تجربیات ذکر شده در کتاب های قدیمی ،بدون هیچگونه تفکر علمی و یا در نظر رفتن عوارض داروها،اقدام به درمان بیماران می کند
متخصص طب ایرانی را چطور بشناسیم؟
مدعیان طب سنتی پزشک نیستند، افرادی هستند که به صورت تجربی یا در دوره ها کوتاه مدت،طب سنتی را آموزش دیدند و اطلاعی نسبت به پزشکی جدید ندارند،اما متخصصان طب ایرانی،افرادی هستند که7سال در رشته پزشکی عمومی و 4 سال در رشته تخصصی طب ایرانی تحصیل کردند. این افراد دارای شماره نظام پزشکی هستند و بهترین درمان را که ترکیبی از درمانهای جدید و درمان های طب ایرانی است برای شما انتخاب می کنند تا در کنار دید جز محور طب جدید، دید کل نگر طب ایرانی را نیز به درمان شما اضافه کنند.
دیدگاهتان را بنویسید